Bestuur

Mieke van Herk

Voorzitter

Mijn aandachtsgebied:   TP-Loopbaanbegeleiding
Werk/studie:  Afgestudeerd Toegepast Psycholoog, eigen bedrijven: Bureau Kaliber en AbFab Academy
Deskundigheid TP:  Training en coaching, het empoweren en bevlogen maken van mensen
Regio:  Rotterdam

Wat is je deskundigheid/(relevante) ervaring? 

Ik ben in 2010 afgestudeerd en ben toen voor mijzelf gaan werken als trainer en coach. Voor de opleiding heb ik 20 jaar werkervaring opgedaan in het werkveld van de re-integratie. Als zzp’ er word ik vaak ingehuurd door gemeenten om uitkeringsgerechtigden te activeren en ik help voor het UWV mensen met een beperking aan een baan. Met mijn tweede bedrijf werk ik samen met een compagnon aan het bevlogen maken van medewerkers, vanuit een afgehaakte of tevreden status.

 

Welke opleiding heb je gedaan?

Toegepaste Psychologie aan Saxion in Dordrecht.

 

Wat drijft jou om actief te zijn voor NBTP/beroep TP?

Het is DE beroepsvereniging voor Toegepast Psychologen en de opleiding bestaat al best een tijd, maar toch is het nog steeds een vak en beroep dat meer erkenning en bekendheid verdiend.

 

Wat is jouw kracht?

Ik ben in staat om de belangen van iedereen te zien en zoek daarom makkelijk de samenwerking. Enerzijds heb ik een open karakter en ben dus bereid om alles ter discussie te stellen, anderzijds ga ik verantwoordelijkheid niet uit de weg en dus ben ik niet bang om beslissingen te nemen.

Waarover mogen leden jou benaderen?

Over alles. Als ik het antwoord niet weet, zal ik altijd meedenken.

Je geboortejaar is?

1967

Maaike Wientjes

Penningmeester

Mijn aandachtsgebied:   Financiën, management
Werk/studie:  Master Onderwijswetenschappen
Deskundigheid TP:  Coaching & Training
Regio:  Deventer

Wat is je deskundigheid/(relevante) ervaring? 

Ik ben in augustus 2016 afgestudeerd en heb 2 jaar bij Hogeschool Saxion gewerkt. Hier werkte ik onder andere aan de digitale ontwikkeling van het onderwijs voor de TP-opleiding. Daardoor ben ik deskundig geworden op het gebied van onderwijs en ook van het gebruik van ICT. Daarnaast volg ik de master Onderwijswetenschapen. De kennis over opleiden en de TP-opleidingen wil ik graag inzetten ten behoeve van onze beroepsgroep! Daarnaast ligt mijn affiniteit bij het coachen van anderen. Ik heb 3 jaar als luistervrijwilliger bij een landelijke organisatie gewerkt. In dit werk bied ik anderen oprechte aandacht en zonder oordeel. Erg belangrijk werk, wat ik als TP’er graag doe.

 

Welke opleiding heb je gedaan?

Toegepaste Psychologie aan Saxion in Deventer. Ik heb de hoofdstroom Klinische psychologie en de minor Human Talent Development gevolgd. Ik ben in 2016 afgestudeerd.

 

Wat drijft jou om actief te zijn voor NBTP/beroep TP?

Na het afronden van mijn opleiding heb ik gemerkt hoe weinig bedrijven bekend zijn met onze kennis en kunde. Goed dat de NBTP dit probeert te veranderen, en om daar als bestuurslid een steentje aan bij te dragen geeft mij energie! Daarnaast vind ik het belangrijk om een plek te bieden waar je als TP’er in contact kan komen met andere TP’ers om zo kennis en ervaringen te delen. Tot slot vind ik het leuk om samen met anderen dingen te creëren en te organiseren.

 

Wat is jouw kracht?

Ik ben geïnteresseerd in het verhaal van de ander en kan met volle aandacht en onbevooroordeeld luisteren naar de ander. Dit komt goed van pas in het oplossen van problemen. Daarnaast ben ik graag creatief bezig, bijvoorbeeld door het maken van video’s. Tot slot vind ik het leuk om nieuwe dingen te ontwikkelen en uit te voeren en te evalueren.

Waarover mogen leden jou benaderen?

Over alles wat met de NBTP te maken heeft, of als je eens gezellig een kopje koffie wil drinken!

Je geboortejaar is?

1993

Neelke IJsseldijk

Secretaris

Mijn aandachtsgebied:   Communicatie en coördineren congres
Werk/studie:  Toegepast Psycholoog, Honours studente, Consultant bij Hunter Select
Deskundigheid TP:  Arbeid en Organisatie, talent-ontwikkeling en ondernemerschap
Regio:  Groningen

Wat is je deskundigheid of relevante ervaring?
Ik heb afgelopen juni mijn diploma mogen ontvangen. Tijdens mijn studie heb ik ontdekt wat de toegevoegde waarde van ons als praktijkgerichte professionals kan zijn. Door verschillende projecten aan te gaan naast mijn studie, te netwerken en mijzelf te profileren heb ik mogen ervaren dat wij TP’ers bijna overal een meerwaarde kunnen bieden. Op dit moment ben ik als consultant bij werving- en selectiebureau Hunter Select aan het werk. Een ontzettend brede, dynamische en mensgerichte functie waar ik mijn passie kwijt kan.

Welke opleiding heb je gedaan?
Toegepaste Psychologie, gespecialiseerd in Arbeids- en organisatiepsychologie. Aangevuld met een minor Ondernemerschap.

Wat drijft jou om actief te zijn voor NBTP?
Ik heb ondervonden hoe weinig mensen er bekend zijn met de waarde en werkzaamheden van een Toegepast Psycholoog. Waar ik voor wil zorgen is dat we TP op de kaart zetten. Ik vind het daarnaast leuk dat we onze netwerken en kennis delen om gezamenlijke doelen te bereiken. Daarnaast vind ik het leuk om evenementen te organiseren, zoals het jaarlijkse congres!

Wat is jouw kracht?
Ik ben goed in het aangaan van gesprekken, het pure netwerken. Daarnaast houd ik ervan om vanuit niets iets nieuws te creëren. Samenwerkend vooruit te komen.

Waarover mogen leden jou benaderen?
Iedereen die een gesprek wil aangaan is welkom. Vragen over Groningen, talentontwikkeling en ondernemerschap zijn daarnaast mijn persoonlijke interessegebieden.

Wat wil je tegen leden zeggen?
Ik hoop dat er na mij nog velen zullen volgen in de zoektocht naar welke Toegepast Psycholoog jij zelf bent! Jezelf profileren op je eigen manier is belangrijk.

Je geboortejaar?
1996

Danielle de Vries

Algemeen bestuurslid

Mijn aandachtsgebied: Ledenadministratie en evenementen
Werk/studie:  Commercieel Binnendienst medewerker bij een uitzendorganisatie en Studiecoach.
Deskundigheid TP:  Arbeid en Organisatie
Regio:  Groningen

Wat is je deskundigheid/(relevante) ervaring? 

In januari 2019 ben ik afgestudeerd van de opleiding Toegepaste Psychologie aan de Hanzehogeschool Groningen. Tijdens mijn studie heb ik mijzelf breed georiënteerd en mij verdiept in jeugd-, gezondheid- en arbeidspsychologie. Door twee stages te lopen, waarvan één in Suriname heb ik erg diverse ervaring opgedaan. In Suriname werkte ik als jongerencoach/ trainer en daarnaast heb ik een stage als consulent gedaan bij een werving en selectie bureau. Mijn interessegebied is ook erg breed, maar de onderwerpen coaching en re-integratie springen er bovenuit.  

 

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik heb de opleiding Toegepaste Psychologie gedaan aan de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens de opleiding heb ik de specialisatie gezondheid gedaan.

 

Wat drijft jou om actief te zijn voor NBTP/beroep TP?

Wat ik erg leuk vind aan de beroepsvereniging is dat het Toegepast Psychologen met elkaar verbindt. Het werkveld is erg breed, maar om die reden kunnen we ook zoveel van elkaar leren. Dit wil ik graag blijven aanmoedigen binnen het bestuur en de vereniging.

 

Wat is jouw kracht?

Mijn kracht is dat ik open minded, ambitieus en nieuwsgierig ben. Ik doe en leer graag nieuwe dingen en het liefst doe ik dit samen met anderen.

 

Waarover mogen leden jou benaderen?

Leden mogen mij overal voor benaderen. Ik vind het vooral erg leuk om jullie ideeën te horen voor de beroepsvereniging en voor de activiteiten, maar ook over anderen dingen ga ik graag met je in gesprek.

 

Wat wil je nog tegen de leden zeggen?

Ik hoop jullie allemaal eens te zien op één van onze activiteiten. Ik zou het leuk vinden om met je in gesprek te gaan en ga ook vooral ook met elkaar in gesprek.

 

Je geboortejaar is?

1995

Kimberley van der Geest

Algemeen bestuurslid

Mijn aandachtsgebied:   Interne communicatie en evenementen
Werk/studie:  Toegepast Psycholoog, werkveld: gezondheid, zorg en welzijn.
Deskundigheid TP:  Geestelijke gezondheidszorg
Regio:  Zuid-Holland

Wat is je deskundigheid/(relevante) ervaring? 

Ik zit op dit moment in de laatste fase van de studie TP, aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb ervaring in het werken met mensen die een psychische stoornis hebben ofwel dubbele problematiek en het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. Deze ervaring heb ik opgedaan tijdens mijn stagewerkzaamheden voor Stichting Anton Constandse en Parnassia. Tijdens deze werkervaring kwam ik erachter hoe onbekend onze expertise eigenlijk is en hier zou ik graag wat aan veranderen.

 

Welke opleiding heb je gedaan?

Toegepaste Psychologie, gespecialiseerd in de richting van Gezondheid, zorg en welzijn. Minor: Interprofessioneel samenwerken bij psychosomatiek.

 

Wat drijft jou om actief te zijn voor NBTP/beroep TP?

Ik merk dat er nog weinig mensen weten wat een toegepast psycholoog kan betekenen voor een bedrijf/afdeling/cliënt. Ik zou er graag voor zorgen dat een TP-er bekender wordt om zijn capaciteiten en toegevoegde waarde. Ook word ik enthousiast van mensen samenbrengen en elkaar inspireren.

 

Wat is jouw kracht?

Mijn enthousiasme en doorzettingsvermogen om door middel van samenwerken doelen te bereiken.

Waarover mogen leden jou benaderen?

Ik sta open voor alle TP-gerelateerde vragen, mijn persoonlijke interesse ligt met name in de zorgsector. Laten we ons inzetten voor meer bekendheid over onze kunde en elkaar verder helpen!

Je geboortejaar is?

1990