Skip to content

Workshop om 15.20 uur: Ethische aspecten van psychologische veiligheid

Ethisch leiderschap kan voor psychologische veiligheid een groot verschil maken, dat komt dus zeker aan bod in het verhaal van Rogier van der Wal.
Rogier van der Wal NBTP congres

Waar ethiek en psychologie elkaar ontmoeten.

Ethische aspecten van psychologische veiligheid.

De morele aspecten van psychologische veiligheid zijn van groot belang, zowel voor professionals als ook voor leidinggevenden en organisaties.

Kijk maar naar alle gevallen waar het daaraan ontbrak: de schade is vaak niet te overzien.

Ethisch leiderschap kan voor psychologische veiligheid een groot verschil maken, dat komt dus zeker aan bod in het verhaal van Rogier van der Wal.

En het mooie is: ‘de moraal’ is in de kern iets van ons allemaal, dus zijn onderwerp heeft iedereen iets te bieden.

Zeker wanneer je erin slaagt het op je eigen werkkring en werkwijze te betrekken.

“Amy Edmonson van de Harvard Business School is op dit vlak toonaangevend, maar ik wil in mijn verhaal ook graag inspiratie aanreiken uit enkele recente Nederlandse studies.”

Rogier van der Wal (1969) studeerde Griekse en Latijnse Taal en Cultuur, Filosofie, Oudheidkunde en Algemene Letteren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU). Hij werkte onder andere aan de VU als studieadviseur, studentendecaan, docent en onderzoeker, was beleidsadviseur bij de VSNU (tegenwoordig Universiteiten NL) en strategisch beleidsadviseur Hoger Onderwijs bij de gemeente Almere. Ook werkte hij bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) als verbinder met kennis, onderzoek en wetenschap. Na een docentschap bij Bestuurskunde van de Universiteit Leiden in Den Haag was zijn voorlaatste baan die van senior projectleider bij Platform31, een onafhankelijke kennis- en netwerkorganisatie. Sinds 1 september 2022 is hij lector Ethisch werken bij Fontys HRM en Toegepaste Psychologie. (Van Lector Rogier van der Wal: “Ethiek is hot” (fontys.nl))

Kom ook naar deze workshop op het NBTP congres 2024.

Meer berichten

Back To Top