Skip to content

Traumasensitief werken

Traumasensitief werken bij huiselijk geweld en kindermishandeling: hoe doe je dat?

Als toegepast psycholoog krijg je in je werk regelmatig te maken met gezinnen of huishoudens waarin huiselijk geweld en kindermishandeling voorkomt. Vaak speelt onderliggend trauma en hechtingsproblematiek een grote rol. Dit houdt het geweld in stand en versterkt het zelfs. Het doorbreken van deze intergenerationele overdracht is dan ook essentieel om het geweld te stoppen. Maar hoe doe je dat? En hoe herken je trauma eigenlijk? Hoe ga je om met cliënten die het gesprek hierover vermijden en niet te motiveren lijken voor hulp? Wat kun je zelf doen als professional en wanneer moet je verwijzen naar de GGZ?

Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijdens het interactieve Drakentemmers webinar ‘Traumasensitief werken bij huiselijk geweld en kindermishandeling: hoe doe je dat?’ op dinsdag 28 mei van 19.30 – 21.00 uur. Het webinar wordt gegeven door klinisch psycholoog Marscha Mansvelt en Drakentemmers projectleider Trijntje Kootstra.

Het webinar is het startschot om je aan te melden bij de Drakentemmers leerlijn ‘Huiselijk geweld en traumasensitief werken’ die onlangs door NBTP is geaccrediteerd. Via dit online aanbod vol praktische e-learnings doe je meer specialistische kennis en vaardigheden op over trauma, wat het is en hoe je het herkent, wat je zelf kunt doen en hoe je iemand naar behandeling kunt begeleiden. Maar ook kun je e-learnings volgen op specifieke thema’s, zoals intieme terreur, seksueel misbruik, conflictscheidingen, stalking, culturele diversiteit, verslaving en huiselijk geweld en ADHD in het kader van huiselijk geweld. Experts op het gebied van traumabehandeling en huiselijk geweld bieden je praktische tools en strategieën die je direct kunt toepassen in je dagelijkse praktijk. Op dit moment staan er al 14 thema’s in de online leeromgeving.

Ben je lid van de NBTP? Dan is dit event voor jou gratis. Je kan je aanmelden als je bent ingelogd via Mijn NBTP.

 

 

Ben je geen lid? Schrijf je dan voor 10 euro in, of word lid. Daarna kan je je gratis inschrijven.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Inschrijven

Standaard
Available Tickets: 40

Het kopen van een ticket is alleen nodig indien je geen lid bent van de NBTP. Dit evenement is voor leden gratis. Lid worden kan op https://nbtp.banster.nl/word-lid

Het "Standaard" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

28 mei 2024

Tijd

19:30 - 21:00

Zoom Meeting

Categorie

Organisator

NBTP
Email
info@nbtp.nl
Website
nbtp.nl
INSCHRIJVEN
QR code
Back To Top