Skip to content

Emotioneel Meesterschap ontwikkelen

Online webinar over Emotioneel Meesterschap ontwikkelen

Ieder mens kan zowel denken als voelen. Het hebben van emoties hoort net zo goed bij mens-zijn als het hebben van verstand. Maar lang niet iedereen kan goed met emoties omgaan. De een  onderdrukt ze, de ander blaast ze op. Sommige mensen noemen zichzelf rationeel en schakelen daarmee een belangrijk deel van zichzelf uit, anderen lijden onder het hebben van een te veel aan emoties.

De meeste mensen hebben geen onderwijs of opvoeding gehad in het omgaan met emoties. Dat is vreemd want emoties liggen aan de basis van onze persoonlijkheid en ze hebben een belangrijke functie in ons leven. Ze maken ons o.a. attent op behoeften en ze zetten ons in beweging om die behoeften te bevredigen. Daarnaast helpen emoties onszelf en anderen te leren kennen. In feite helpen emoties ons om goed om te gaan met alles wat we in het leven tegenkomen.

Veel psychische maar ook fysieke problemen en klachten ontstaan door het onderdrukken of negeren van emoties. We zijn heel creatief in het vermijden of onderdrukken van emoties, maar daarmee zijn ze nog niet weg.

Tijdens de Webinar vertelt Marja over haar methode om mensen weer dichter bij hun gevoel te brengen. Zij heeft een methode ontwikkeld met een effectief stappenplan waarmee ze meer dan 20 jaar werkt en professionals in opleidt.

Ben je lid van de NBTP? Dan is dit event voor jou gratis. Je kan je aanmelden als je bent ingelogd via Mijn NBTP.

 

 

Ben je geen lid? Schrijf je dan voor 10 euro in, of word lid. Daarna kan je je gratis inschrijven.

Het evenement is afgelopen.

Datum

01 nov 2022
Verlopen

Tijd

19:30 - 20:30

Zoom Meeting

Categorie

Spreker

  • Marja Postema
    Marja Postema

    Marja is oprichter van de Emotionele Intelligentie Academie en auteur van Emoties wat moet ik ermee? (2013) en ABC van 15 emoties (2017) Ze heeft dertig jaar ervaring in het begeleiden van mensen d.m.v. coaching en training. Ze werkt zowel voor particulieren, professionals als voor organisaties. Marja heeft een methode ontwikkeld die zich richt op vier niveaus van leren: rationeel, emotioneel, fysiek en gedragsmatig. Voor professionals heeft ze de opleiding Emotioneel Meesterschap ontwikkeld.
    Ze is getrouwd, heeft een volwassen dochter en woont en werkt in Amersfoort.
    ‘Emoties hebben veel invloed gehad op mijn ontwikkeling. In eerste instantie door het gebrek aan emoties. Ze leken in het gezin waarin ik ben opgegroeid in Groningen en later op school, geen enkele rol te spelen. Toen op mijn twintigste mijn dochter geboren werd, ontdekte ik dat een mens een emotievol wezen is. Tegelijkertijd had ik geen idee hoe ik zelf dat contact kon herstellen. Het was een lange zoektocht waarin ik enerzijds mezelf ten diepste heb ervaren en anderzijds een rijkdom aan methodieken heb geleerd. Het geeft veel voldoening om mensen dichter bij hun gevoel te brengen en ze te helpen beperkende beelden uit het verleden los te laten. Het is een weg die ikzelf heb bewandeld.’

QR code
Back To Top