Skip to content

Online bijeenkomst: Mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt

Georganiseerd door: Nieuwe Bezems

Aanmelden via: https://www.nieuwebezems.com/evenementen 

Mensen willen graag iets betekenen in de maatschappij. Zij willen daarom zingeving vinden in hun werk en bijdragen met hun capaciteiten en talenten. Het is belangrijk dat werkgevers bereid zijn bij te dragen aan een inclusieve maatschappij waarin iedereen de mogelijkheid heeft om te werken.

Er is enerzijds een enorme vraag naar medewerkers in alle sectoren. Anderzijds komt een grote groep mensen niet aan het werk omdat zij net niet de juiste opleidingen en/of werkervaring hebben, maar wel de juiste vaardigheden en competenties om die functies te vervullen. Veel werkgevers houden strak vast aan functie-eisen. Het gevolg is dat zij eindeloos zoeken naar de juiste kandidaat terwijl eigenlijk genoeg mensen graag in die functie aan het werk willen. Dat wordt de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt genoemd. Mensen met beperkingen en omscholers hebben het nog moeilijker.

Op 15 september van 10.00 tot 12.00 bespreken we met (ervarings)deskundigen en met elkaar hoe we dit kunnen oplossen. Iedereen die met deze problematiek te maken heeft en ook werkgevers nodigen we hiervoor van harte uit!

Programma:
10.00 Opening en toelichting op de beweging van Nieuwe Bezems door Anne Vrieze
10.10 Saskia Schurman, eigenaar van Eigenwijze Saskia en ervaringsdeskundige, leidt het onderwerp in vanuit haar eigen ervaringen en die van een collega
10.30 Crystal Ziel van het adviesbureau Inclusieve Arbeidsmarkt vertelt over de werkwijze van haar bedrijf, waarmee zij speciale aandacht heeft voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, op welke manier dan ook. Zij legt in de werving, selectie en detachering de nadruk op competenties en vaardigheden en minder op wat er in je CV staat.
11.00 Mogelijkheid tot vragen stellen aan Saskia en Crystal
11.15 We gaan met elkaar in discussie hoe we deze problematiek samen met werkgevers kunnen oplossen, wisselend in breakout rooms.
11.45 Terugkoppeling en conclusies
12.00 Afsluiting

Hierna willen we hier graag een vervolg aan geven, als het kan in november, met een live netwerkbijeenkomst met werkgevers en werkzoekenden.

Datum

14 sep 2021
Verlopen!

Tijd

12:00 - 14:00
QR code
Back To Top