Skip to content

Registratie

Als je volwaardig lid bent van de NBTP, dan kun je je aanmelden voor registratie in het kwaliteitsregister. Dit lidmaatschap geeft aan dat je een erkende opleiding Toegepaste psychologie of WO-psychologie hebt  gevolgd. Na aanmelding gaat je eerste registratieperiode in. Tijdens deze periode dien je aan een aantal eisen te voldoen. Een registratieperiode duurt steeds vijf jaar.

Na aanmelden via PE-online ontvang je binnen drie maanden een bevestiging van de inschrijving.

Registratie eisen

Om in aanmerking te komen voor registratie en de titel Register Toegepast Psycholoog NBTP moet je voldoen aan een aantal voorwaarden (Art. 8):

  • Je bent lid van de NBTP
  • Je hebt minimaal een (equivalent van een) voltooide HBO-bachelor opleiding Toegepaste Psychologie van vier jaar (240 EC)
  • Op het moment van aanmelden ben je minimaal 16 uur per week werkzaam als Toegepast Psycholoog (of een functie waartoe een TP-diploma toegang geeft)
  • Je hebt minimaal een jaar gewerkt onder supervisie/intervisie en daarbij minimaal 720 uur werkervaring op het gebied van Toegepaste Psychologie opgedaan, óf:
  • Je hebt een relevante vervolgopleiding van 60 EC afgerond.

Wordt nog niet aan de werkervarings-eis voldaan, dan is er de mogelijkheid te registreren als Junior Register Toegepast Psycholoog NBTP (Art.12). Je hebt dan 12 tot 36 maanden de tijd om te voldoen aan de eisen waarna registratie als Register Toegepast Psycholoog NBTP kan worden aangevraagd.

Back To Top