Skip to content

Waarom registers?

De afgestudeerde TP’er heeft een hbo-diploma verworven, waarbij de kwaliteit van de opleiding gecontroleerd wordt door de NVAO. Dat is een mooie kwaliteitsgarantie. Met het hbo-diploma kan de toegepast psycholoog direct aan de slag in diverse rollen, zoals coach, recruiter en trainer.

Waarom registers?

Voor velen begint na het behalen van het hbo-diploma een periode waarin de professionele ontwikkeling binnen de beroepsuitoefening start. Deelname aan een register biedt een extra stimulans en ondersteuning voor die professionele ontwikkeling.

Het doel van het Kwaliteitsregister NBTP is het vastleggen van jouw vakbekwaamheid op het terrein van de toegepaste psychologie. Na registratie ontvang je de beschermde titel Register Toegepast Psycholoog NBTP. Jouw klant (cliënt, werk- of opdrachtgever) mag hiermee verwachten dat je dienstverlening van goede kwaliteit is, dat je aan deskundigheidsbevordering doet en dat je de beroepscode voor toegepast psychologen hebt ondertekend. Heb je wel al je bachelor Toegepaste psychologie behaald, maar heb je nog niet voldoende werkervaring? Dan kun je starten met de beschermde titel Junior Register Toegepast Psycholoog NBTP. Je hebt dan maximaal 36 maanden de tijd om je registratie om te laten zetten in Register Toegepast Psycholoog NBTP.

Voor het kwaliteitsregister zoeken we naar leden die zitting willen nemen in de onafhankelijke registratiecommissie en accreditatiecommissie van de NBTP. Interesse? Check onze vacatures!

Wil jij je inschrijven in ons kwaliteitsregister? Meld je dan hier aan. Ben je al geregistreerd? Hier kun je inloggen op je account!

De registers stimuleren dus de professionele ontwikkeling van de deelnemers en bieden een vorm van kwaliteitsgarantie aan de klant. Bovendien is er altijd – ook bij het register van toegepast psychologen – een klachtenregeling.

Back To Top